Szűrni fogják a gyerekpornót mobilon

2008.02.11. 12:59

A barcelonai Mobile World Congress egyik legfontosabb bejelentése az a tartalomszűrő rendszer, amivel a gyerekpornós tartalmakat teszik majd elérhetetlenné a mobiltelefonokon. A rendszer létrehozását a GSM Association nevű, mobilszolgáltatókat tömörítő szervezet kezdeményezte, 2,6 milliárd előfizető érdekeit képviselve. A szervezet szándékai szerint ezzel a lépéssel a mobil internet biztonságosabb lesz, mint a world wide web. A kezdeményezésről szóló dokumentumot máris aláírta a GSM Association legtöbb tagja, többek között, az Orange, a T-Mobile, a Vodafone és a Telefónica.

A rendszer technikai részleteiről még keveset tudni, annyi biztos, hogy a szűrés mellett a potenciálisan káros tartalmak szolgáltatójának értesítése is a feladata lesz. A Telefónica emellett azt is bejelentette, hogy gyermekvédelmi honlapokkal és kisokosokkal is hozzájárulnak a gyerekek biztonságosabb mobilnet-használatához.

A GSM Association fellépésére azért volt szükség, mert a mobiltelefon egyre elterjedtebb képküldési eszköz a pedofilok körében. A célzott tartalomszűrésben a szervezet a rendőrséggel és gyerekvédő szervezetekkel is együttműködik majd.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport